Belföld

Márki-Zay Péter: A Fidesz Magyarország egyetlen rasszista pártja

rtl.hurtl.hu

2022. január 13. 10:25

Az Egységben Magyarországért pártszövetség miniszterelnök-jelöltje a kormánypárt „szolgálatában álló ellenzéki megmondóemberekről” is beszélt.

Teljesen reálisnak tartja Márki-Zay Péter, hogy Magyarország miniszterelnöke lesz április 3-i országgyűlési választások után. Az ellenzéki pártszövetség, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje erről a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorának felvételén beszélt szerdán.

Márki-Zay Péter elmondta, tudomása szerint több mint 150 ezer aláírásnál tart az ellenzék népszavazási kezdeményezése a kínai Fudan egyetemről és az álláskeresési járadék idejének meghosszabbításáról.

A kormányfő-jelölt közölte, semmi negatívumot nem lát abban, hogy múlt vasárnap úgy fogalmazott, hogy „a Fideszben van néhány zsidó is, bár elég kevés”.

Hozzátette: ma már valószínűleg nem mondaná el újra ezt a mondatot, látva a „cunamit”, amit a Fidesz, „Magyarország egyetlen rasszista pártja” keltett a mondatai körül. 

Márki-Zay Péter kifejtette, annak is örülne, ha legalább az ellenzéki közvélemény nem egymás szavainak kiforgatásával foglalkozna. Ezt teszi ugyanis a Fidesz „és a Fidesz szolgálatában álló ellenzéki megmondóemberek” is.

Nyitókép: Márki-Zay Péter – Fotó: Mohai Balázs / MTI

#Belföld#márki-zay péter#fidesz#rasszizmus#zsidók

Címlapról ajánljuk