Belföld

Két ellenzéki kérdésben kezdhetik meg az aláírásgyűjtést

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2021. december 15. 16:38

A kormány által Dél-Pestre tervezett kínai Fudan Egyetem ellen, és az álláskeresési támogatás meghosszabbítása mellett lehet tavasszal, az országgyűlési választással egyidőben népszavazást tartani, ha az ellenzéki aktivisták össze tudnak gyűjteni két hét alatt 200 ezer aláírást.

Karácsony Gergely szerdán sajtótájékoztatót tartott a Nemzeti Választási Bizottság épülete előtt, ahol politikustársaival átvette népszavazási kezdeményezésük aláírásgyűjtő íveit. A Kúria pár nappal ezelőtt az alábbi kérdéseket hagyta jóvá: 

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

 

Az ellenzéki aktivisták szerdán meg is kezdték az aláírásgyűjtést, céljuk, hogy két hét alatt meglegyen kétszázezer érvényes támogató aláírás. 

Felvettük az íveket, kezdődhet az aláírásgyűjtés a jövővédő népszavazás kiírásáért!

– fogalmazott Karácsony Gergely, főpolgármester, aki szerint az elkövetkező időszakban ismét nem csak arról szól majd a magyar politika, amiről a Fidesz szeretné, „hanem azokról az ügyekről is, amik valóban Magyarország legfontosabb ügyei.“

A politikus szerint az előválasztás után az ellenzék újra ott lesz az utcákon: 

Előválasztás, népszavazás, kormányváltás – ez az a menetrend, amit kínálunk a változást akaró embereknek.

– mondta Karácsony Gergely.

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

#Belföld#fudan egyetem#népszavazás#aláírásgyűjtés#népszavazási kezdeményezés#karácsony gergely#ellenzéki összefogás#baranyi krisztina#jámbor andrás

Címlapról ajánljuk