Belföld

Eltűnt 10 millió forint a vesztegetéssel vádolt Völner Pál vagyonnyilatkozatából

rtl.hurtl.hu

2022. január 11. 18:45

A lemondott igazságügyi államtitkár megtakarításai csökkentek, pedig 83 millió forintnyi kenőpénzt kaphatott három év alatt az ügyészség szerint.

Távozása előtt új vagyonnyilatkozatot kellett írnia a hivatali vesztegetéssel vádolt Völner Pál volt igazságügyi államtitkárnak, amit a Telex vett észre a kormány honlapján. Völner tavaly decemberben mondott le posztjáról, miután az ügyészség vád alá helyezte. A megalapozott gyanú szerint a volt államtitkár rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot fogadott el a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől. Az ügyészségi indítvány szerint három év alatt összesen 83 millió forintnyi kenőpénzt fogadott el.

Ennek ellenére a tavaly december 8-án aláírt vagyonnyilatkozat alapján Völner megtakarításai egy év alatt, tavaly januári bevallásával összevetve, 10 millió forinttal csökkentek.

Az nem derül ki a dokumentumból, hogy mire költhette a pénzt, mert papíron nem lett új ingósága vagy ingatlana.

Az viszont biztos, hogy tavaly januárban Völner még 8,5 millió forintos takarékbetétben elhelyezett megtakarításról nyilatkozott, és 3,5 millió forintnyi készpénze volt. Decemberre a 8,5 millió forintos megtakarítása elfogyott, és 1,5 millióval kevesebb készpénz volt a számláján.

Nyitókép: Völner Pál a Parlamentben – Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#völner pál#korrupció#vesztegetés#vagyonnyilatkozat#megtakarítás

Címlapról ajánljuk