Belföld

Márki-Zay Péter: Az ellenzék 82 nap múlva leváltja Orbán lelketlen és korrupt rendszerét

rtl.hurtl.hu

2022. január 11. 16:17

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje szerint az április 3-i választások után új korszak kezdődik.

Április 3-tól legyen Magyarország mindenkié! – így reagált Facebook-oldalán az Egységben Magyarországért nevében Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártszövetség (Párbeszéd, DK, Jobbik, LMP, MMM, Momentum, MSZP) közös miniszterelnök-jelöltje, miután Áder János államfő kedden bejelentette: a lehető legkorábbi időpontra, április 3-ra tűzi ki az országgyűlési választásokat, egyben a kormány által gyermekvédelminek nevezett népszavazást is.

Már csak 82 nap van hátra a korszakváltásig. 82 nap múlva, április 3-án az Egységben Magyarországért és a civilek szövetsége leváltja Orbán Viktor lelketlen, korrupt és kapzsi rendszerét

– folytatja bejegyzését Márki-Zay, ami egyben az Egységben Magyarországért pártjainak közös nyilatkozata is.

A miniszterelnök-jelölt úgy fogalmazott, „az elmúlt tizenkét évben egy gázszerelőből az ország leggazdagabb embere lett, mert ő Orbán Viktor barátja és strómanja”. Márki-Zay szerint Tiborcz István pedig „milliárdos bankárrá vált, mert ő Orbán Viktor veje”. Hozzátette: a kormányhoz közeli oligarchák felfoghatatlan mértékű vagyont halmoztak fel, a fideszes politikusok pedig saját szájuk íze szerint írják a törvényeket.

Márki-Zay szerint Magyarország a térség sereghajtójává vált. „Magyarok milliói élnek megalázó bérekből, a legelesettebbeknek pedig nem nyújt segítő kezet, csak megalázza őket a dölyfös hatalom” – jelentette ki a politikus, aki szerint április 3-án új korszak kezdődik: egy igazságosabb, tisztességesebb, ahol mindenki előtt megnyílik az út a felemelkedéshez.

Nyitókép: Márki-Zay Péter – Fotó: Mohai Balázs / MTI

#Belföld#márki-zay péter#országgyűlési választás 2022#orbán viktor#áder jános

Címlapról ajánljuk