Belföld

Rekordgyanús plakátözön: egy helyen kilenc plakátról mosolyog le ránk Varga-Damm Andrea

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 10. 14:03

A volt jobbikos képviselő pártja, a Reformerek pár méteren belül kilenc plakátot kapott Pesten, a Könyves Kálmán körút és a Mester utca sarkán.

Pár nappal ezelőtt részletes cikkben írt az rtl.hu arról, hogy miképp alakulhat a tavaszi választást megelőző kampányidőszakban a közterületi plakáthelyek elosztása. A Fidesznek akár háromszor-négyszer több választási plakátja is lehet, mint az ellenzéknek: a Márki-Zay Péter vezette szövetség nagyjából 2-3 ezer felülettel számolhat, miközben a kormánypártok a korábbi tapasztalatok alapján 5-8 ezer, de akár tízezer helyen is hirdethetik majd az üzeneteiket.

Az ellenzéki összefogás pártjainak nemrég beindult közös kampánya mellett több kisebb párt is jelen van már egy ideje az óriásplakátokon. Leginkább a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom, ugyancsak a Jobbiktól függetlenedett Reformerek és Gattyán György pártja jut plakáthelyekhez, szemmel láthatóan nem is kevéshez.

Pesten, a Könyves Kálmán körút és Mester utca sarkán, a Rákóczi híd OMV benzinkút mögötti lehajtójánál rekordgyanús plakátkihelyezés történt a napokban. Mint a fenti videón is látható, Varga-Damm Andrea volt jobbikos képviselő pártja, a Reformerek nem kevesebb mint kilencszer rakhatta ki plakátját, amin badacsonyi háttér előtt maga Varga-Damm Andrea szerepel.


Ezen a helyen pár nappal korábban a 3. oltás felvételére buzdító, illetve az új kormányszlogent népszerűsítő (Magyarország előre megy, nem hátra) kormányzati plakátok voltak láthatók.

#Belföld#plakát#kispárt#kampány#pártok

Címlapról ajánljuk