Belföld

Beindul az ellenzéki kampány: ezer óriásplakát, hárommillió kampányújság

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 10. 10:17

Összeállt az ellenzéki csomag, a vitás kérdésekben legtöbb esetben Márki-Zay Péter szempontjai érvényesültek.

Magasabb szintre kapcsol az ellenzéki kampány. A pártszövetség ezer óriásplatátot állít és hárommilliós példányszámban terjeszt kampányújságot, írja a Telex. Ebben egy interjú lesz olvasható Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölttel, és jelöltbemutatókat is tartalmazni fog.

A lap szerint az ellenzék programja is nagyrészt összeállt. A vitatott pontokban legtöbb esetben Márki-Zay érvényesítette az akaratát: harminchárom módosító javaslatát fogadták el. Ő és csapata fog dönteni a kampányhoz kapcsolódó napi operatív kérdésekről is, ha nincs egység a pártok között.

Még nem dőlt el pontosan, hogyan fog kinézni a közös lista. Abban viszont egyetért mindenki, hogy az első öt helyen az előválasztás miniszterelnök-jelöltjei legyenek, a hatodik helyen az MSZP-s Tóth Bertalan, a hetediken pedig az LMP-s Ungár Péter.

Az ellenzéki pártvezetők – Márki-Zay nélkül, de a tudtával – múlt hétfőn és kedden egyeztettek. Ezután jelentette be azt a miniszterelnök-jelölt, hogy eláll a saját frakciótól. Azonban kapott egy kiskaput: ha miniszterelnök lesz, szervezhet magának frakciót.

Az összefogás most Egységben Magyarország néven, azonos arculati elemekkel kampányol. A Telexnek több forrás is megerősítette, hogy szó sem lehet Márki-Zay lecseréléséről a miniszterelnök-jelölti pozícióban.

Pár kérdésben még mindig nem egyeztek meg: a teljes lista egyelőre nem állt össze, arról sem született döntés, hogy Márki-Zay kérésére kapjon-e három roma politikus befutó helyet a közös listán.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

 

#Belföld#márki-zay péter#ellenzék#program#választás#szórólap#plakát#lista

Címlapról ajánljuk