Belföld

Kitérő választ adott Márki-Zay arra, hogy mit tud Orbán állítólagos grazi kezeléséről

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 9. 14:43

Az ellenzéki összefogás kormányfőjelöltje szerint a fideszes kiváltságosok vezetőjeként Orbán megengedheti magának, hogy a világ bármelyik magánklinikáján kezeltesse magát.

 

Mint azt az rtl.hu is megírta, Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje arról beszélt szombati Facebook-videójában, hogy a Fidesz privatizálni szeretné az egészségügyet, miközben az ellenzéket vádolja ugyanezzel. Márki-Zay úgy fogalmazott, hogy

az állami egészségügyet akarjuk fejleszteni, és nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani.

A miniszterelnök-jelölt Graz emlegetésével egy régi, közéletű összeesküvés-elméletet is beleszőtt a gondolatmenetébe.

A Telex rákérdezett Márki-Zay kampánycsapatánál, hogy van-e bármi konkrét bizonyítékuk arról, hogy Orbán Viktor Grazban járt volna, és ha igen, akkor árulják el, milyen információk birtokában van. A Telex a következő válaszokat kapta: a miniszterelnök

egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok. Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral.

Illetve:

magyar állampolgárok millióitól eltérően azonban a Fidesz-kiváltságosok vezetőjeként ő megengedheti magának, hogy a világ bármelyik magánklinikáján kezeltesse magát Graztól Marbellaig.

A Telex cikkének apropóján az rtl.hu a következő kérdésekkel fordult írásban az Egységben Magyarországért sajtóosztályához:

  • Van-e információjuk, bármiféle közvetett vagy közvetlen bizonyítékuk arra, hogy Orbán Viktort Grazban vagy Marbellán kezelik?
  • Tudnak-e olyan bizonyítható esetről, amikor Orbán Viktort bármilyen egészségi problémával nem Magyarországon kezelték?
  • Tudnak-e olyan bizonyítható esetről, amikor Orbán Viktor valamelyik családtagját bármilyen egészségi problémával nem Magyarországon kezelték?

A sajtóosztály válaszában annyit közölt, hogy a témával kapcsolatban Márki-Zay Péter Facebookon tett közzé új posztot. Ebben a Telexnek adott válaszok olvashatók. Íme:


Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

#Belföld#Választás 2022#márki-zay péter#graz#marbella#pletyka#városi legenda#egészségügy#kampány#kampány 2022#orbán viktor#privatizáció#magánegészségügy

Címlapról ajánljuk