Belföld

Toronyházakat épít Budapesten a Magyarországon élő orosz milliárdoshoz köthető cég

rtl.hurtl.hu

2022. január 8. 10:42

Szálloda is épül a területen.

Budapest XIII. kerületében, a Váci út és a Vizafogó utca találkozásánál négy különálló toronyból álló, nagyjából 65 méter magas épületet húznak fel egy új negyed részeként – értesült a Népszava. A lap szerint a teljes területen a négy irodatorony mellett 4, 9-16 emeletes lakóház is épül összesen 1424 lakással, valamint egy 230 szobás szállodát és több termes konferenciahelyszínt is kialakítanak. Összesen bruttó 280 ezer négyzetméter épülne a felszín felett és további 130 ezer négyzetméter alatta.

A beruházás mögött a lap a Magyarországon élő, az ötödik leggazdagabb magyar millárdosnak számító Ruszlan Rahimkulovot véli felfedezni, aki a Vlagyimir Putyin orosz elnök bizalmasának számító üzletember, Megdet Rahimulov fia. 

Az egykori Láng Gépgyár területe papíron a svájci hátterű Pacont Kft. tulajdonában áll. Viszont a cég irányításában részt vevő Huszár Viktor és Marton Péter másik vállalata, a tavaly alapított Southblaze nevű cég 2021 februárjában 7 millió eurós (2,5 milliárd forintos) jelzálogjogot jegyeztetett be a területre. A Southblaze tulajdonosai között pedig megtaláljuk a Ruszlan Rahimkulov által birtokolt Greennovatív Kft.-t.

Munkagépek dolgoznak az egykori Láng Gépgyár bontásán a budapesti Váci úton 2012. szeptember 20-án. – Fotó: Balaton József / MTI

A lap szerint az építkezés 2022-2031 között, hat ütemre bontva valósulna meg és nagyjából 150 milliárd forintot emészthet majd fel. Az első két ütemben 3 lakó- és egy irodaházat húznak fel. 

Nyitókép: A Láng-negyed látványterve – Forrás: paulinyiandpartners.com

#Belföld#toronyház#budapest#angyalföld#rahimkulov család#orosz

Címlapról ajánljuk