Belföld

Kitört a pánik Hajdúnánáson néhány migránsnak hitt vendégmunkás miatt

rtl.hurtl.hu

2022. január 6. 5:49

Sokan megijedtek a kisvárosban, amikor külföldieket láttak. Az önkormányzatnak kellett nyugtatnia az embereket.

A helyiek azt hitték, hogy egy nagyobb migránscsoportot látnak, többen is jelezték, hogy félnek – közölte az ATV Híradója. 

A kisváros önkormányzata közleményben cáfolta a migránsokról felröppent híreket. Azt írták, külföldi vendégmunkások érkeztek a városba. Az Idegenrendészeti Főigazgatóság tájékoztatása szerint 30 külföldi dolgozó érkezett Hajdúnánásra.

Pál-Kovács Dezső, helyi vállalkozó azt mondta, Tiszaújvárosból keresték meg, hogy el tud-e szállásolni a Mol-beruházáshoz érkezett indiai vendégmunkásokat, amíg a papírjaikat intézik.

Ellenzéki politikusok szerint az utóbbi évek kormányzati hangulatkeltése miatt viselkednek így az emberek. „Meglátnak 3-4 olyan embert, aki nem úgy öltözik, nem úgy beszél, mint a hajdúnánásiak, akkor már elkezdődik a migránsozás” – mondta Oláh Miklós, az MSZP önkormányzati képviselője.

A Mol Petrolkémia Zrt. egyébként 390 milliárd forintból poliolüzemet épít a 18 ezer lakosú Tiszaújvárosban, a beuházás 2019-ben kezdődött, a gyár a tervek szerint idén elkészül. Az építést végző német kivitelező cég, a Thyssenkrupp 2-3 ezer, javarészt külföldi vendégmunkást alkalmaz. A környéken már a vendégmunkások híre hallatán sokan tiltakoztak, de a városban lenyugodtak a kedélyek.

Nyitókép: A Mol poliol üzemének építkezése Tiszaújvárosban a gyár alapkőletételi ünnepsége napján, 2019. szeptember 27-én. Fotó: MTI/Vajda János

#Belföld#hajdúnánás#migráns#vendégmunkás#pánik#riadalom#tiszaújváros#mol#mszp

Címlapról ajánljuk