Belföld

Furcsa üzenetet írtak Orbán Viktor irodájára

rtl.hurtl.hu

2022. január 6. 8:41

Megszentelték az irodát, a miniszterelnök a jelek szerint nem volt ott a szertartáson.

A keresztény hagyományoknak megfelelően vízkereszt napján idén is sor került a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostor házszentelésére – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Csütörtök reggel az épületben dolgozó állami vezetők és munkatársak részt vettek Bese Gergő római katolikus plébános áhítatán, majd megszentelték a Karmelita miniszterelnöki irodasorát.

„Gergő atya ezt követően a kormányzati irodák ajtófélfáinál is elvégezte a szertartást” – közölte Havasi Bertalan.

Bese Gergő plébános házszentelést tart a Karmelita kolostorban 2022. január 6-án, mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Schmitt Pál volt államfő – Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda

A plébános Orbán Viktor miniszterelnök irodáját is megáldotta, majd számokból és betűkből álló jelsort festett a bejárat fölé: 20 C + M + B 22. Ezek vallási utalások, a 20-22 az évszámra utal, míg a C+M+B a „Christus Mansionem Benedicat” latin szöveg rövidítése, ami annyit tesz Krisztus áldja meg e házat.

Az MTI fotóinak tanúsága szerint Orbán Viktor nem volt jelen személyesen irodája megszentelésekor, illetve a résztvevők a plébánoson kívül nem viseltek maszkot.

Nyitókép: Orbán Viktor / Facebook

#Belföld#orbán viktor#szentelés#miniszterelnökség

Címlapról ajánljuk