Belföld

Hadházy feljelentést tett egy állítólag titokban készült hangfelvétel miatt

rtl.hurtl.hu

2022. január 5. 11:23

A roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos egy be nem mutatott hangfelvétel szerint szerződéseket ígért a „körön belül lévő” roma képviselőknek, és jelezte, „mindent tud róluk”. 

Feljelentést tesz hivatali visszaélés és zsarolás gyanúja miatt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, miután a Népszava egy, a birtokukba került hangfelvételre hivatkozva közölte, hogy roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos szerződéseket ígért a „körön belül lévő” roma képviselőknek. Sztojka Attila a lap szerint azt is jelezte Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) tagjainak, hogy belügyminisztériumi dolgozóként „mindenkiről tudok sok mindent”, köztük azt is, hogy „mikor beszélt kivel, meg hogyan. 

A Népszava cikke szerint a titokban rögzített felvétel december végén készült, egy budapesti szállodában rendezett találkozón, ahol Sztojka Attilán kívül az ORÖ tagjainak egy része vett részt: a kormánypárti Lungo Drom képviselői és szövetségeseik. A felvételen a Népszava közlése szerint hallani lehet, ahogy Sztojka szerződéseket kínált azoknak a képviselőknek, akik „ebben a körben benne vannak”, hozzátéve, hogy „még fogok hozni lehetőségeket, ebben ne legyen kétségetek”.

A kormánybiztos a Népszava cikke szerint azt mondta, hogy „én senkit nem akarok megvásárolni”, de ugyanakkor jelezte, hogy „mindezért teljesíteni kell”. Sztojka a megbeszélés végén tudatta a beszélgetőtársaival, hogy „mindenkiről jönnek hírek”, és a lap cikke szerint érzékeltette, hogy a jelenlévők sem kivételek:

Mindenkiről tudok sok mindent. Azt is tudom, hogy mikor beszélt kivel, meg hogyan.

A Népszava megkereste a kormánybiztos, aki telefonon csak annyit közölte a lappal, hogy nem tud mit mondani, mert nem ismeri a hangfelvételt.

Hadházy Ákos a feljelentésről szóló Facebook-posztjában kijelentette, hogy „a módszer nem új”, hiszen „Farkas Flórián a Híd a munka világába program megszavazásáról pl jegyzőkönyvbe mondta, hogy ez a program azért is van, mert ő megígérte a képviselőknek, hogy munkaszerződést fog nekik adni.”

Nyitókép: Sztojka Attila beszédet mond Tiszaroffon 2021. július 27-én. Fotó: MTI / Mészáros János

#Belföld#sztojka attila#hadházy ákos#feljelentés#hivatali visszaélés#zsarolás#kormánybiztos#országos roma önkormányzat

Címlapról ajánljuk