Belföld

Márki-Zay Péter: A Fidesz azért osztogat, mert fél

rtl.hurtl.hu

2022. január 1. 17:27

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint az ellenzék erejét bizonyítja az a hatalmas küzdelem, amit a Fidesz folytat. 

2021 egy nehéz esztendő volt, elsősorban az egész világon tomboló koronavírus járványt szenvedtük meg mi magyarok is, sőt mi magyarok leginkább – mondta újévi köszöntőjében Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, aki hozzátette: lakosságarányosan hosszú hónapokon keresztül Magyarországon haltak meg a legtöbben.

A járvány gazdasági nehézségekkel is járt, sokan elveszítették megélhetésüket, vállalkozásukat, Magyarországon pedig az egyik legrövidebb ideig jár az álláskeresési járadék egész Európában, fogalmazott Márki-Zay Péter.

„Ebben az évben is megvolt, hogy kit kell utálni. Az óriásplakátokon, kisebb reklámfelületeken, fizetett hirdetésekben az interneten, minden létező felületen, a médiában öntötték ránk a hazugságot és a gyűlöletet. A magyar társadalom megosztottsága az idei évben nem csökkent, inkább növekedett” – magyarázta. Szerinte az év első felében, egészen augusztusig melegellenes kampány volt, majd „a kormányzat azzal riogatott, hogy óvodásokat akarnak átműteni, hogy Brüsszel, hogy genderlobbi.”

Nyilván Szájerre gondoltak. Megpróbálták a magyart a magyarral szembefordítani, rettegést, félelmet elültetni a szívünkbe

- tette hozzá. Márki-Zay Péter kijelentette: ez legalább annyira megterhelte ezt az országot, mint amikor kiderült, a tisztességes országokban a terroristák ellen használt Pegazus kémszoftvert a saját, tisztességes polgáraik ellen használták.

Arról is beszélt, hogy a botrányok nem feledtethetik el, hogy „ez az év sikeres is volt”: az előválasztás mozgósította a magyarokat, összesen 850 ezer ember vett részt a kezdeményezésben. Innovációnak nevezte az előválasztást, amelynek során 106 egyéni jelöltet tudtak választani, akik „egyedüli jelöltként fognak szembeszállni a pártállam jelöltjével a 2022 áprilisi választáson.”

Úgy látja:

 éppen az ellenzék erejét bizonyítja az a hatalmas küzdelem, amelyet a Fidesz folytat.

„Hogy mennyire fél a Fidesz a hatalma elvesztésétől, hogy mennyire erős lett az ellenzék, azt ne a saját kishitűségünkön mérjük le. (…) Figyeljék, hogy mit tesz a kormány és bizakodjanak” – mondta, kiemelve: az ezeréves történelem során, de még nemzetközi összehasonlításban is példátlan méretű osztogatás azt mutatja, hogy a Fidesz fél.

„Soha nem fordult még elő, hogy a teljes nemzeti össztermék nyolc százalékát egy választási kampányban osztogatásként odaadják az embereknek” – szögezte le.

Márki-Zay Péter szerint az osztogatás mérete azt mutatja, hogy a Fidesz számára „nagy a baj”, ezért számukra érdemes reménykedni, mert „elérkeztünk egy olyan helyzethez, amikor 12 év után végre hazánk tisztességét helyre tudjuk állítani, el lehet számoltatni, el lehet kergetni a bűnözőket, a gazembereket.”

Nyitókép: Márki-Zay Péter / Facebook

 

#Belföld#márki-zay péter#ellenzék#országgyűlési választás 2022#fidesz

Címlapról ajánljuk