Belföld

Novák Katalin bejelentette lemondását

rtl.hurtl.hu

2021. december 22. 15:15

Az év végével távozik a kormányból a családokért felelős miniszter, hogy minden erejével a köztársasági elnöki szerepre készülhessen.

Novák Katalin a Facebookon közölte, hogy az utolsó kormányülésén vett részt, ugyanis december 31-ével lemond a családokért felelős miniszteri tisztségéről. 

Azért távozik, a kormányból, hogy „minden erejével az előtte álló feladatra készülhessen”.

Orbán Viktor miniszterelnök a keddi Kormányinfón jelentette be, hogy Novák Katalint, a Fidesz volt alelnökét, a családokért felelős tárca nélküli miniszterét jelöli Áder János köztársasági elnök utódjául.

Pár perccel később Novák a Facebookon közölte, hogy a felkérést tisztelettel vállalja. Mint írta, hittel, lélekkel, szívvel készül az embert próbáló feladatra: Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni. Hozzátette: „Maradok, aki vagyok.”

Áder János mandátuma 2022. május 10-én jár le, vagyis legkorábban március 10-én, legkésőbb április 10-én kell új köztársasági elnököt választani.

 

Nyitókép: Novák Katalin beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. – Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#novák katalin#fidesz#köztársasági elnök#családokért felelős miniszter#lemond

Címlapról ajánljuk