Belföld

Kövér László kabinetfőnöke cáfol és elismer

rtl.hurtl.hu

2021. december 20. 15:55

Veress László egy közleményben beszélt a székelyföldi medencés villáról, és az alapitványi budai villalakásról, ahol anyósa nyitott ajtót. 

Rövid közleményben reagált hétfőn az Országgyűlés Sajtóirodája a Kövér László kabinetfőnöke, Veress László ingatlanhasználatával kapcsolatos ügyekre. A 24.hu még novemberben írta meg, hogy Veress családtagjai használnak egy ötszobás, több mint 160 négyzetméteres budai villalakást, amit egy külhoni magyarokat segítő alapítvány vásárolt meg. Az előző héten pedig egy székelyföldi villával kapcsolatban került elő a neve, amiről felmerült, hogy azt Kövér László használja. Az Országgyűlés sajtófőnöke ez utóbbit az rtl.hu kérdésre cáfolta.

Az állami hírügynökségnek elküldött közleményben most kijelentik, hogy Veress és családja „soha nem lakott és jelenleg sem lakik semmiféle alapítványi tulajdonban lévő ingatlanban”, valamint közlik, hogy Veressnek „kizárólagos tulajdonában és használatában van a 2006 és 2010 között épült székelyföldi családi háza.”

A budai villalakásról szóló cikkében a 24.hu megemlítette, hogy a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány által 240 millió forintért megvásárolt lakásban az anyósa nyitott ajtót, majd Veress felesége is a villához érkezett, aki két gyerekével jelent meg, és fejből ismerte az ajtónyitó kódot. Veress akkor a 24.hu-nak elismerte, hogy anyósáék használják a lakást, ám azt nem árulta el, hogy milyen jogcímen.

Az alapítványnak az ügyében, amelyet Kövér László házelnök kabinetfőnőkének a munkatársa vezet, a rendőrség sikkasztás miatt kezdett nyomozásba.

Nyitókép: https://www.youtube.com/JuhaszPeterVideo

#Belföld#veress lászló#kövér lászló#budai villalakás#magyar tehetségekért határtalanul alapítvány#székelyföldi villa#sikkasztás

Címlapról ajánljuk