Belföld

Korlátozta a Facebook a Partizán elérését

rtl.hurtl.hu

2021. december 20. 12:53

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőivel készített videó miatt korlátozták a Partizán közéleti YouTube-csatorna Facebook-oldalát.

A Partizán elfogadhatatlannak tartja, hogy a Facebook korlátozza a műsoraik elérését, ezzel akadályozva a független magyar média munkáját. 

Mint hétfői posztjukban írják, a Facebook-oldaluk és a több mint húszezer tagot számláló csoportjuk adminisztrátorai november 26-án szembesültek a közösségi oldal által bevezetett korlátozásokról, amelyeket a Facebook a közösségi alapelvek állítólagos megsértése miatt vezetett be a Partizánnal szemben. Mindezek mellett a Facebook figyelmeztetés nélkül távolította el a Partizán egyik videóriportját.

A korlátozások – amelyek részleteiről a Facebook megkeresésük hatására is csak részinformációkat közölt a Partizán állítása szerint – töredékére csökkentették az oldal elérését, ráadásul megvontak egyes jogosultságokat az adminisztrátoroktól. Az intézkedések ellen a csatorna azonnal fellebbezést nyújtott be; sikertelenül – derül ki a közleményből.

A Partizán csaknem egy hónapja próbál kapcsolatba lépni a Facebook egy olyan képviselőjével, aki hajlandó érdemi párbeszédet folytatni velük a vitatott videóriportról, és egy tartalmi felülvizsgálattal tisztázni a félreértést.

Mint írják, a Partizán minden lehetséges fórumon azért küzd, hogy Magyarországon érvényesüljön a hátrányos megkülönböztetés tilalma, és mindenki hozzáférhessen független, több forrásból alátámasztott információkhoz. Ezzel egyidejűleg szükségesnek tartják az állampolgárok közötti párbeszéd erősítését, nézeteik kritikai értelmezését. Határozottan visszautasítják, hogy bármilyen módon szélsőséges, gyűlöletkeltő szervezetek munkáját támogatnák. 

A törölt videó a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőivel készült, amelyben a megszólalók kifejezetten hangot adnak a Facebook Közösségi Alapelvek betartatásával kapcsolatos aggályaiknak.

Nyitókép: Partizán

#Belföld#partizán#facebook#cenzúra#hatvannégy vármegye ifjúsági mozgalom#lmbtq

Címlapról ajánljuk