Belföld

Karácsony: Gattyán a Fidesz zsoldjában álló kamujelölt

rtl.hurtl.hu

2021. december 18. 12:28

A főpolgármester szerint Gattyán György indulását Rogán Antal dolgozószobájában találták ki.

Gattyán György egy, a Fidesz zsoldjában álló kamujelölt – így reagált az RTL Híradónak a Karácsony Gergely arra, hogy a milliárdos üzletember Megoldás Mozgalom nevű pártjával indulni készül a választáson. A főpolgármester úgy fogalmazott: 

Gattyán György indulását Rogán Antal dolgozószobájában találták ki.

„Én azt javaslom, hogy senki ne vegye komolyan ezeket. Amikor ez a döntés megszületett, éppen egy nagyon komoly NAV-vizsgálat volt Gattyán György ellen” – állítja Karácsony. „Adócsalással kapcsolatos vádakkal illették, majd ezeket a vádakat végül is a NAV nem vitte nyomozati szakaszba. Majd ő elindul egy párttal... nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy ezeket összefüggésbe hozzuk egymással.”

Gattyán György nemrégiben állt elő tervével, hogy elindul a jövő évi választáson, pénteken pedig hivatalosan is bejelentette ezt.

Döntését azzal indokolta, hogy a választáshoz közeledve úgy látja, „létrejött egy űr”, az ellenzéknek pedig nincs elegendő támogatottsága. Állítása szerint a Márki-Zay Péter vezette összefogás nem kereste őt eddig, pedig szerinte a hat párttal és Mindenki Magyarországa Mozgalommal közösen meglenne a győzelemhez szükséges többsége. Az ATV kérdésére válaszolva azt is hangsúlyozta, hogy egyértelmű célja a kormányváltás.

Azt is megjegyezte, hogy nem célja a miniszterelnökség, de ha úgy alakul, elvállalja, „a lehető legrövidebb időre”, vagyis négy évre.

Az ország egyik leggazdagabb vállalkozója korábban azt mondta, politikai szerepvállalásával Magyarország digitalizációját tűzte ki célul, részleteket azonban eddig nemigen árult el további terveiről.

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

#Belföld#karácsony gergely#gattyán györgy#Választás 2022#politika#ellenzék

Címlapról ajánljuk