Belföld

A bíróság elkobozta a sümegi fideszes polgármester élettársának hamis érettségijét

rtl.hurtl.hu

2021. december 16. 6:35

Éveken át sok milliós fizetést vett fel a sümegi járóbeteg-szakellátó központ vezetőjeként Szabó Krisztina, Végh László fideszes polgármester élettársa. Úgy tűnik, jogtalanul.

A pécsi bíróság elkobozta Szabó Krisztinának, a Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ korábbi vezetőjének hamis érettségi bizonyítványát – írja a Népszava. Emiatt Szabó felsőfokú végzettségét igazoló papírjait is visszavonhatják, vagyis a városvezető párját a szükséges végzettség híján, jogtalanul nevezték ki a szakellátó központ vezetőjének, ahonnan több tízmillió forint fizetést és béren kívüli juttatást vett fel.

Szabó Krisztina érettségije ügyében tavaly ősszel indult nyomozás közokirat-hamisítás miatt, mert a gyanú szerint hamis papírokkal felvételizett a Pécsi Tudományegyetemre. A polgármester élettársa 2015 óta a Sümegi Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. A botrány kirobbanása után Szabó Krisztina és a polgármester is tagadta a vádakat, sőt a járvány miatti veszélyhelyzetet kihasználva a polgármester idén márciusban saját hatáskörben a duplájára emelte élettársa fizetését – emlékeztet a lap.

Az ügyészség áprilisban emelt vádat az ügyben, de a polgármester élettársa még ekkor sem ismerte el a hamisítást, lejárató kampánynak nevezte az eljárást, Végh pedig politikai ellenfeleit tette felelőssé az ügy miatt. A fideszes polgármester élettársát a volt zuglói fideszes polgármester, Papcsák Ferenc ügyvédi irodája képviselte. El akarták érni, hogy a bírót zárják ki az eljárásból, ezért polgári pert is indítottak ellene.

Nyítókép: Végh László polgármester köszöntőt mond a sümegi Jakab Napok megnyitóján a Püspöki Palota kertjében 2021. július 31-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#hamis#érettségi#bíróság#sümeg#szabó krisztina#végh lászló#fidesz

Címlapról ajánljuk