Belföld

Panaszt tett Völner a gyanúsítás ellen

rtl.hurtl.huTárkányi ZsoltTárkányi Zsolt

2021. december 15. 18:50

Nem ismeri el bűnösségét Völner. Az ügyészség is közleményt adott ki.

Hivatali vesztegetés elfogadása miatt, gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség szerda délután Völner Pált. „A gyanúsítással szemben panaszt tettünk, ügyfelem vallomást tett, ahol tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését” – mondta Papp Gábor, Völner Pál ügyvédje az RTL Híradónak. A volt államtitkár kihallgatásáról már korábban is írtunk. Papp azt is elmondta, hogy Völner a kihallgatásról szabadon távozott.

Most az ügyvéd mellett az ügyészség is bővebben beszélt az ügyről. Közleményükben azt írták, hogy a gyanú szerint a hivatali vesztegetést Völner Pál vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan követte el. Azt is közölték, hogy az ügyben eddig 13 személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

Az ügyészség közleménye szerint ma több helyszínen is jártak és különböző eszközöket foglaltak le. A volt államtitkárnál délután tartott házkutatást a rendőrség.

Völner mentelmi jogát kedden függesztette fel az Országgyűlés. Az erről szóló határozati javaslatból több részlet is kiderült az ügyről. Például, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke nemcsak végrehajtói kinevezésekben kérte a fideszes politikus közbenjárását, hanem minisztériumi pályázatok kiírásában is.

Az anyag rögzíti azt, hogy tárgyalásokat folytattak, de azt nem tudták megállapítani, hogy kik voltak ezeken a tárgyalásokon jelen. És egy másik történetet is megemlít, amiben Süli Jánost hozzák hírbe

 – közölte korábban Hargitai János, a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke. Erről azt írják, hogy Völner Pál a folyamatosan kapott jogtalan előnyért, és a jövőbeni juttatás érdekében érdeklődött a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszternél.

Arról, hogy Süli Jánosnál pontosan miről és hány alkalommal érdeklődött, illetve, hogy az érintett minisztériumoknál beazonosították-e, hogy kiket keresett meg Völner Pál, a kormánytól napok óta hiába várunk választ. További részletek a késő esti RTL Híradóban. 

Nyitókép: Völner Pál az Országgyűlés plenáris ülésén – Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#völner pál#korrupció#vesztegetés#ügyvéd#ügyészség#mentelmi jog#botrány

Címlapról ajánljuk