Baleset-bűnügy

Egy 32 éves ökölvívó agyrázkódásig vert egy 14 éves fiút az edzésen

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 23. 18:59

A szombathelyi Haladásnál történt eset miatt nyomoz a rendőrség.

Szeptember 17-én megvertek egy 14 éves gyereket a Szombathelyi Haladás VSE ökölvívó termében, mesélte a Nyugatnak a fiatal édesapja. Azt mondta: 14 éves fia még csak a harmadik edzésén vett részt, amikor egy 32 éves tapasztalt ökölvívó, aki versenyzői múlttal is rendelkezik, kihívta őt bokszolni. A gyermek jelezte, hogy inkább a korosztályából állna ki valaki ellen, de kihívója azt ígérte neki, nem fog erőset ütni, csak tanítja majd. A fiú nem mert nemet mondani, felment a szorítóba.

Itt agyba-főbe verte az ellenfele. Fejét, mellkasát többször is megütötte, úgy, mintha ő is felnőtt lenne. Az egyik ütéstől, ami a fejét érte, elsötétült előtte minden, pár másodpercre eszméletét vesztette. A kezét sem tudta felemelni, hogy jelezze, baj van. Utána még egy ütést kapott, amitől kiesett a fogvédője, ekkor tudta levenni a kesztyűjét és kimenekült a ringből. A fiú szerint az edzőknek is látni kellett, hogy ő nem bírja az erős ütéseket.

 A fiúért édesapja ment edzés után, akinek először nem merte elmondani a történteket, de amikor otthon nagyon szédült és többször hányt, már kénytelen volt elmesélni az esetet. Ezek után szülei bevitték a Markusovszky-kórház sürgősségi osztályára. Két orvos is megállapította az agyrázkódást, amelyet zárójelentésben rögzítettek. Ez is a lap birtokába került. A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Nyitókép (illusztráció): Pixabay

#Baleset-bűnügy#verés#gyerek#edzés#boksz#ökölvívás#szombathely#Haladás

Címlapról ajánljuk