Baleset-bűnügy

Két otthonról szökött gyereket találtak meg a rendőrök az idei Sziget fesztiválon

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 13. 14:34

A rendőrök többek közt kábítószer-kereskedelem, garázdaság és lopás miatt is intézkedtek az idei Sziget fesztiválon.

A Sziget fesztivált érintően kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt három, kábítószer birtoklása, illetve fogyasztása miatt hét embert fogtak el – közölte a BRFK kedden. A tájékoztatás szerint a rendőrök különböző droggyanús anyagokat foglaltak le:

körülbelül 150 tablettát, 156 gramm port, 50 gramm kristályt és egyéb szert.

Garázdaság miatt hét, lopás miatt négy embert fogtak el. Biztonsági intézkedés keretében a rendőrök tíz ember orvosi ellátásáról intézkedtek, és megtaláltak két otthonról elszökött gyereket is. Közlekedési szabálysértés miatt hat esetben tettek feljelentést, 28 közigazgatási vagy helyszíni bírságot szabtak ki. Hajózási szabálysértés miatt egy feljelentést tettek, és tíz alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot – írja az MTI.

A személyszállítással kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében 664 taxit ellenőriztek, ennek során 108 esetben tártak fel szabálytalanságot.

A fesztivál területének biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felelt, szorosan együttműködve a rendőrséggel. A külső biztosítási feladatokban a BRFK mellett a Készenléti Rendőrség állománya, valamint a polgárőrség vett részt. A jól látható rendőri jelenlét mellett a civil ruhás nyomozók a látogatók közé vegyülve dolgoztak a bűnelkövetők kiszűrésén – közölték.

Hogy milyen volt a hangulat az idei Sziget fesztiválon, arról többet is megtudhat a Fókusz riportjából:


Nyitókép: Közönség a Nagyszínpad előtt a 30. Sziget fesztiválon a Hajógyári-szigeten 2024. augusztus 12-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI

 

#Baleset-bűnügy#sziget#sziget 2024#sziget fesztivál#fesztivál#kábítószer-kereskedelem#brfk#garázdaság#lopás

Címlapról ajánljuk