Baleset-bűnügy

SUP-ról próbálta a Dunába fojtani magát és kutyáját egy nő a Lupa-szigetnél

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 11. 19:03

A Lupa-sziget közelében, a Dunán többször is szándékosan nyomta a víz alá a fejét a középkorú nő. Kistermetű kutyája is vele volt.

Szombat délután a Duna budakalászi szakaszán egy középkorú nő a SUP-járól próbálta magát és kutyáját a vízbe fojtani – írta a Facebookon a III. kerületi közterület-felügyelet. A közeli hajótároló munkatársai, valamint a közterület-felügyelet és a BRFK Dunai Vízirendészet közös hajós járőrei időben közbeléptek, így sikerült megakadályozni a tragédiát.

A közterületet szombat délután értesítette a budakalászi Silver Dock hajótároló munkatársa. A Lupa-sziget mellett, a Dunában látta, hogy egy középkorú nő mentőmellény nélkül, egy kis termetű kutyával a SUP-ján ül, és láthatóan többször szándékosan nyomja le a saját fejét a víz alá, ami öngyilkossági kísérletre utalt.

A hajós járőrök azonnal a helyszínre siettek. Mire megérkeztek, a zavart, kétségbeesett nő már a parton volt, és összeroskadva zokogott, a jelek szerint magában és kutyájában is kárt akart tenni.

A Silver Dock munkatársa segítette ki a nőt a vízből. A mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, és az elsődleges vizsgálatok után kórházba szállították az asszonyt.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a lelki elsősegély-szolgálat a nap 24 órájában elérhető, bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható telefonszámát: 116-123.


Nyitókép: illusztráció: SUP-ozó pár a Balatonon. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

#Baleset-bűnügy#öngyilkossági kísérlet#duna#sup#kutya#budakalász

Címlapról ajánljuk