Baleset-bűnügy

Videó: áthajtott a túloldalra és megpördült egy autó az M1-esen

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 15:51

Az M1-es és az M86-os autópályán is baleset történt hétfőn délelőtt, mindkettőről előkerültek sokkoló felvételek.

Az M1-es és az M86-os autópályán is baleset történt hétfőn délelőtt – osztotta meg az ezekről készült sokkoló felvételeket a Facebook-oldalán a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF Zrt.).

Mint írták, amikor szembejövő forgalmat jeleznek a változtatható jelzésképű digitális táblákon, nem pont erre gondolnak. Az első videó az M1-esen készült, azon egy szürke Opel látható, amint a saját sávjában érkezik. Egy ideig követi a sávelhúzás vonalát, aztán elindul a leállósáv irányába és borít mindent.


„A nagyobb baj itt jön: a sofőr megijed, hirtelen elrántja a kormányt és azzal a lendülettel oldalára borulva átugrat a másik oldalra, ahol végül kerekeire érkezve megáll. Szerencsére senkit nem talál el a másik oldalon, és ki is szállnak az autó utasai” – írták. A második, M86-oson történt balesetben egy személyautó túlkormányzottá válik, megcsúszik és először a belső, majd a külső szalagkorlátnak ütközik, majd felborul.

Az MKIF Zrt. felhívja a figyelmet: egy európai felmérés szerint a vezetésünk 30-50 százalékában nem a vezetésre, hanem a dohányzásra, evésre, ivásra, a tájra, a mobiltelefonra figyelünk. „Ha nem figyelünk, másodpercek kellenek csak és eggyel kevesebben érünk aznap haza” – figyelmeztetnek, egyúttal arra kérik a sofőröket, hogy a vezetésre koncentráljanak, fáradtság esetén pedig álljanak meg a legközelebbi pihenőnél, gondoskodva a megfelelő folyadékbevitelről.

Nyitókép: Facebook / MKIF Zrt. - Az ország útja

#Baleset-bűnügy#m1-es autópálya#M86-os út#autópálya#baleset#felborult#autó#Videó#szalagkorlát

Címlapról ajánljuk