Baleset-bűnügy

Nyolc embert, köztük vélhetően gyerekeket is megkéseltek egy angliai városban

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 17:01

A rendőrök letartóztattak egy férfit az angliai Southportban. A sérülteket sebesülteket három egészségügyi intézménybe, köztük a liverpooli gyermekkórházba szállították.

Legalább nyolc embert, köztök vélhetően több gyermeket is megkéseltek az angliai Southportban hétfő délelőtt. A rendőrök letartóztattak egy férfit, akinél egy kést találtak, fegyverét lefoglalták – írja a Guardian.

A merseyside-i rendőrség közleménye szerint az északnyugat-angliai tengerparti város egyik ingatlanához riasztották őket. A helyi mentőszolgálat közölte, hogy nyolcan szúrt sérüléseket szenvedtek. A helyszínre 13 mentőautó és egy helikopter is érkezett, a sebesülteket három kórházba szállították, köztük a liverpooli Alder Hey gyermekkórházba.

A gyermekkórház „súlyos incidensnek” nyilvánította a helyzetet, és azt kérte, hogy a szülők csak súlyos esetben hozzák be a gyermekeiket. A BBC arról ír, hogy a késelés helyszínének közelében tánc- és jógaeseményt tartottak általános iskolás korú gyermekek számára. A szemtanúk szerint az áldozatok közt valóban voltak gyermekek is.

 A Sky News tudósítása szerint Keir Starmer, az Egyesült Királyság miniszterelnöke „szörnyűnek és megdöbbentőnek” nevezte a történteket és elmondta, hogy folyamatosan tájékoztatják a helyzetről. A rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy a lakosságot nem fenyegeti nagyobb veszély, de az incidens további részletei egyelőre nem ismertek.

Nyitókép: James Speakman / PA Images via Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#késelés#gyermek áldozat#egyesült királyság#anglia#sérültek

Címlapról ajánljuk