Baleset-bűnügy

Úgy akart autót lopni pár kamasz Debrecenben, hogy vezetni sem tudtak, így eltolták

rtl.hurtl.hu

2024. július 26. 13:03

El akart lopni egy autót két 16 éves és két 13 éves gyerek Debrecenben, de nem tudtak kiállni a parkolóból, mert nem tudtak vezetni. 

Autót akart lopni két 16 éves és két 13 éves Debrecenben, a rendőrök akkor csaptak le rájuk, amikor a kiszemelt járművet éppen kitolták a parkolóhelyről – közölte a Zsaru Magazin. Az eset július 16-án történt.

A beszámoló szerint a fiatalok parkoló autókat kutattak át értékeket keresve, amikor az egyik jármű kesztyűtartójában megtalálták a slusszkulcsot. Gondolták, ellopják az autót, csakhogy nem tudtak vezetni, főleg a kanyarodás okozott nekik problémát. A parkolóból kiállni túl nehéznek bizonyult, ezért kitalálták, hogy először kitolják az útra, és csak utána indítják be.

Azonban csak alig párt métert tettek meg, amikor két rendőr lecsapott rájuk. A rendőrök egy bejelentés után érkeztek ki a helyszínre, ami szerint a parkolóban fiatalok ólálkodnak az autók körül, és az egyikbe bele is ültek. Az esetről készült fotó alapján (lásd fent) nagy erőkkel vonultak ki a négy kamasz lefogására.

A rendőrök a Zsaru magazinnak elmondták, hogy lekapcsolt szirénával közelítették meg a helyszínt, hogy ne vegyék észre őket, és akkor értek oda, amikor a tolvajok kitolták a parkolóból az autót. Hármukat a helyszínen elfogták, egyikük pedig megpróbált elszaladni, de őt is sikerült kézre keríteni.

A két 16 éves fiút előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, jármű önkényes elvételével gyanúsítják őket, a két 13 évest pedig a rendőrök visszavitték a nevelőotthonba – írta a Zsaru Magazin.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#autó#lopás#tolvaj#debrecen#rendőrség

Címlapról ajánljuk