Baleset-bűnügy

Vádat emeltek az ökölvívóedzőt halálra késelő férfi ellen

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 11:19

Vádat emeltek a férfi ellen, aki halálra késelte Szabó Sándor korábbi sportolót, küzdősportedzőt egy békéscsabai hotel teraszán.

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés miatt emelt vádat azzal a 28 éves, büntetlen előéletű érdi férfivel szemben, aki tavaly augusztusban egy békéscsabai hotel szállóvendégeként megkéselte a hotel biztonsági alkalmazottját, Szabó Sándort, a magyar ökölvívó-válogatott egykori edzőjét.

A vádirat szerint a 28 éves férfi augusztus 15-én este egy békéscsabai hotelben vacsorázott. Az alkoholtól a férfi hangoskodni kezdett, az egyik pincérnőt szidalmazni kezdte, egy másik felszolgálót pedig késsel megfenyegette. Ekkor értesítették a biztonsági feladatot ellátó alkalmazottat, Szabó Sándort, aki autóval indult a hotelhez.

Amikor azonban odaért, a férfi elővett a barátnője zsebéből egy 7 cm pengehosszússágú bicskát, majd a parkolóban dulakodni kezdtek. Szabó kétszer is fejen ütötte a balhézó vendéget, mire ő a késsel megszúrta a lábát. Majd tovább verekedtek, aminek következtében az elkövető a bicskával mellkason és arcon szúrta a sértettet.

A cselekménynek a késelő estvére és munkatársai vetettek végett, egyikük a vádlottal együtt elhagyta a helyszínt. Egy kollégájuk végül értük jött kocsival, majd egy anyán rejtőztek el a rendőrök elől. A mentők eközben Szabó Sándort kórházba szállították, ahol rövid időn belül belehalt sérüléseibe.

A főügyészség a 28 férfi letartóztatásának fenntartásán túlmenően arra tett indítványt, hogy beismerés esetén a bíróság mindkét férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, 46 éves társának emellett bűnpártolás miatt kell felelnie. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik.

Az 53 éves áldozat, Szabó Sándor ismert sportoló, edző volt Békésen és Békéscsabán, korábban a magyar bokszválogatott mellett is dolgozott, ökölvívással és thai boxszal is foglalkozott. Barátja, Gabnay Csaba többszörös bajnok küzdősportoló az RTL Híradónak azt mondta: Sándor fiatalon kezdett el bokszolni, korosztályos válogatott is volt. Később edzői képesítést szerzett. Dolgozott a válogatott mellett is, ökölvívással és thai boxszal is foglalkozott.

A békéscsabai késelő ügyvédje korábban azt állította, hogy a férfi önvédelemből ölt.

Nyitókép: RTL

 

#Baleset-bűnügy#halálos késelés#békéscsaba#hotel#szálloda#késelés#Szabó Sándor

Címlapról ajánljuk