Baleset-bűnügy

Simsik Cynthia apja: óva intettük a lányunkat ettől a kapcsolattól

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 15:07

A holtan talált nagymegyeri kézilabdázó, Simsik Cynthia apja szerint a lánya szinte cseléd volt az otthonában és megromlott az elmúlt két évben a kapcsolata a párjával.

Több mint négy éve együtt volt Simsik Cynthia azzal a 44 éves férfival, aki ellen emberölés és hullagyalázás gyanújával indítottak nyomozást – mondta a nemrég holtan talált nő édesapja az RTL Híradónak.

Mint arról az rtl.hu is hírt adott, Simsik Cynthiát, a DVSC egykori kézilabdázóját egy nagymegyeri családi házban találták holtan a rendőrök. A 31 éves kétgyermekes sportoló eltűnését hozzátartozói jelentették be a rendőrségen. A holttestét műanyag zsákba tekerve, az otthona egyik szobájában rejtette el a gyanúsított. A rendőrség szerint a nő napok óta halott volt, a párja, Cs. György azt állította a rendőröknek, hogy az asszony öngyilkos lett, és ő csak megijedt, ezért rejtette el a holttestét.

Cynthia apja azt mondta, hogy a lányának és a párjának van egy négyéves közös gyermeke is. „Óva intettük a lányunkat ettől a kapcsolattól, de sajnos szegénykém nem figyelt arra, amit mondunk neki” – mondta az édesapa az RTL-nek. 

Az első két évben még nem volt probléma, viszont az utolsó kettőről ez már nem volt elmondható. A gyanúsítottról elmondta, valamikor „vámos” (a Paraméter.sk szerint a Pénzügyi Hatóság, a Finančná správa rendőre) volt, de onnan mennie kellett. A férfit nárcisztikus típusként írta le, aki féltékeny volt, magának mindent megengedett, míg a lányának semmit. Cynthia szerinte egy cseléd volt a házban, aki a gyermekekre vigyázott főzött és takarított. „Így voltak leosztva a kártyák” – tette hozzá.

Az ominózus napról, amikor a lánya eltűnt, az apa azt mondta, hogy kapott tőle egy sms-t, ami egy segélykiáltás volt, hogy nem bírja tovább, neki ebből elege van. Elbúcsúzott a fiától, de a lányától nem. Ez már nekik gyanús volt, illetve az is, hogy hibátlan volt az írás, holott a lányuk ékezeteket és pontokat nem használt üzeneteknél. Az apa ekkor ült autóba és ment el Párkányból Nagymegyerre. A lánya párját ott találta, aki azt állította, hogy Cynthia elment edzésre, amit ő nem hitt el neki és feljelentést tett eltűnés miatt. A férfin egyébként látta, hogy ideges volt. Az RTL-nek azt is elmondta, hogy a rendőrség megállapította, a lányát megfojtották, nem igaz, hogy felakasztotta volna magát.

A fiú unokájuknak kedden elmondták, hogy mi történt az anyjukkal, egy pszichológus tanácsolta nekik. A lányunokájuk a gyanúsított rokonságánál, de szeretnék, ha ők nevelhetnék fel mindkettőjüket – mondta. Simsik Cynthia temetése szombaton lesz Párkányban.

A Startitup szerdán reggel azt írta, hogy a férfit meggyanúsították a gyilkosság elkövetésével. A lap szerint a férfi legalább három hozzátartozójának beismerte a tettét.

„A bizonyítékok alapján gyilkosság különösen súlyos bűncselekménye miatt indítottak büntetőeljárást egy 44 éves férfi ellen, ha a bíróság bűnösnek találja, 25 év szabadságvesztésre vagy életfogytiglani büntetésre ítélheti” – közölte a rendőrség. A hatóság indítványozta a férfi előzetes letartóztatásba helyezését, jelenleg őrizetben van.

Az őrizetbevételről az RTL Híradó is beszámolt:


Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#Simsik Cynthia#szlovákia#nagymegyer#gyilkosság#hullagyalázás#apa

Címlapról ajánljuk