Baleset-bűnügy

Összeveszett két szomszéd egy kutya miatt Bács-Kiskunban, lövöldözés lett a vége

rtl.hurtl.hu

2024. július 23. 21:08

Beszólt a szomszéd, mert túl gyakran szökik ki a kutyád? Próbáltad már a fegyveres erőszakot?

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség súlyos testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki légpuskával rálőtt a szomszédasszonyára, csak mert rendszeresen szóvá tette a kutyája utcára szökdösését, írja az ügyészség közleménye.

A vádlott hosszabb ideje haragos viszonyban volt a szomszédban lakó nővel, aki rendszeresen szóvá tette a férfi kutyájának utcára szökését. Ez történt tavaly április 18-án is, amikor a nő hazazavarta a szökdösős ebet.

A vádlott ezután kora délután észrevette a saját portája előtt gyomláló nőt, és nagyjából harminc méterről kétszer is rálőtt légpuskával, míg az kapált. A légpuskából kilőtt egyik lövedék a sértett bal alkarjába fúródott, a másik lövedék nem ért célt.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, a lövedéket műtéti úton kellett eltávolítani. Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a légpuska elkobzását indítványozza. Ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Ügyészség

#Baleset-bűnügy#bács-kiskun megye#alföld#kutya#légpuska#lövöldözés#szomszéd#ügyészség

Címlapról ajánljuk