Baleset-bűnügy

Évek óta menekült a gyilkos a börtön elől, a Szabadság parkban fogták el

rtl.hurtl.hu

2024. július 23. 10:16

A rendőrség körözési akciót tartott, amiben 51 embert fogtak el, köztük egy emberölés miatt keresett férfit.

Havonta szervez körözési akciót a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya, hogy megtalálják azokat, akiket elfogatóparancs vagy eltűnés miatt keresnek. Ebben a hónapban a XV., XVI. és XXII. kerületi rendőrkapitányságokkal együttműködve összesen 482 körözési eljárást elemeztek és július első felében összesen 51 embert fogtak el, írta a police.hu.

Az őrizetbe vettek között volt, akit rablás, súlyos testi sértés, kábítószer birtoklása, csalás, ittas és bódult vezetés, illetve meg nem kezdett szabadságvesztés letöltése miatt kerestek, de egy eltűntként bejelentett személyt is megtaláltak.

Még 2021 novemberében bántalmazta a 62 éves férfi olyan súlyosan lakótársát, hogy az életét vesztette, így emberölés miatt keresték. A gyanúsítottat végül a IV. kerületi Szabadság parkban fogták el.

A férfit, aki ellen 7 elfogatóparancsot adtak ki 5 év meg nem kezdett szabadságvesztés, lopás, kábítószer birtoklása, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés és csalás miatt, a IX. kerületben, egy buszon kapták el.

Illetve a VIII. kerületben elfogtak egy 49 éves nőt, akit hivatalos személy elleni erőszak miatt köröztek. Az ő tartózkodási helyét a Nemzeti Védelmi Szolgálat segítségével derítették ki.

Nyitókép: MTI / Mihádák Zoltán

#Baleset-bűnügy#rendőrség#körözés#akció#gyilkos#eltűnt személy#budapest

Címlapról ajánljuk