Baleset-bűnügy

Már üzemen kívül volt a Balaton Sound óriáskereke, amiről lezuhant egy fesztiválozó

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 12. 15:37

A fesztivál utolsó napján, vasárnap hajnalban történt a súlyos baleset, a rendőrség nyomoz.

Lezuhant egy nő az óriáskerékről a Balaton Soundon, tudta meg a 24.hu. A lap információit a Somogy Vámegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette.

A súlyos baleset a fesztivál utolsó napján, vasárnap hajnalban történt. A Siófoki Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indított vizsgálatot.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt a tájélkoztatást adta, hogy a Balaton Soundról összesen 28 beteget szállítottak kórházba a mentők, köztük egy súlyosan sérült nőt is. Azt nem árulta el, hogy ő volt-e, aki az óriáskerékről lezuhant.

A történtekkel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Balaton Sound sajtóirodájának. A válaszból az derült ki, hogy a fesztiválozó a már üzemen kívül helyezett óriáskerékről zuhant le:

„A fesztivál utolsó napján, hajnal 4 óra körül, 

az akkor már üzemen kívül helyezett óriáskerékről leesett sérülthöz 

riasztották a Sound mentőszolgálatát. A közelben állomásozó mentősök azonnal a helyszínre érkeztek, a sérültet ellátták és stabil állapotban kórházba szállították. Az ügyet a rendőrség vizsgálja, ebben a szervezők maximálisan együttműködnek, és bíznak a sérült mihamarabbi felgyógyulásában” – válaszolta megkeresésünkre Vető Viktória sajtófőnök.

Mint azt korábban megírtuk, kérdésessé vált a Balaton Sound jövő évi megrendezése, miután a fesztivál szerződése Zamárdi önkormányzatával lejárt, és a település polgármestere szerint csak a júniusi választás nyomán októberben felálló új képviselőtestület dönthet újabb szerződésről.

Nyitókép: fesztiválozók a zamárdi Balaton Sound nyitónapján, 2024. július 3-án – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

#Baleset-bűnügy#baleset#balaton sound#óriáskerék#lezuhant#fesztiválozó

Címlapról ajánljuk