Belföld

Lejárt a Balaton Sound szerződése Zamárdival, bizonytalan a fesztivál jövője

rtl.hurtl.hu

2024. július 10. 21:50

A kisváros polgármestere szerint az újabb szerződésről az októberben felálló képviselőtestületnek kell tárgyalnia.

A zamárdi képviselőtestület ülésén „egyértelműen elhangzott”, hogy az idei volt az utolsó Balaton Sound – írja a Sonline.hu. A portálnak a kisváros polgármestere, Csákovics Gyula azt mondta, lejárt a szervezőkkel kötött szerződésük, amelyben 2024-ig volt lehetőség megrendezni a fesztivált. Hozzátette, hogy minden újabb szerződésről az újonnan felálló testületnek kell tárgyalnia.

A június 9-i választáson egyébként Csákovicsot választották ismét polgármesternek, a hattagú képviselőtestületnek pedig két tagja cserélődik a 2019-es választáshoz képest, nagy politikai fordulat tehát nem várható októberben, amikor hivatalba lép az új testület. A Sonline.hu szerint 

a fesztiválon dolgozó büfések már kész tényként közölték a látogatókkal, hogy az idei az utolsó Balaton Sound, és egy azóta törölt Instagram-videóban Pumped Gabo is sírva beszélt erről. 

Ugyanakkor Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke azt nyilatkozta, hogy a fesztivál jövőjével kapcsolatos pletyka hozzájuk is eljutott, de nem akarnak foglalkozni vele, nincs napirenden a téma. 

Internetes fórumokon az is felmerült, hogy jövőre egy másik fesztivált tartanak Zamárdiban, de Csákovics Gyula ezt nem erősítette meg, azt mondta, nem kapott ilyen megkeresést az önkormányzat.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

#Belföld#balaton sound#zamárdi#fesztivál

Címlapról ajánljuk