Baleset-bűnügy

Forró autóba zárt kutyákat mentettek a rendőrök Pesten, állatkínzás miatt indult eljárás

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 11. 14:29

A rendőrök betörték a kocsi ablakát, úgy mentették ki a két életveszélyben lévő ölebet a XIII. kerületben. Gazdájuk ellen állatkínzás miatt büntetőeljárás indult.

Felforrósodott autóból mentettek ki két kutyát az angyalföldi rendőrök, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebookon. Szerda este azzal riasztották a rendőrséget, hogy a XIII. kerületben két kutya van bezárva egy autóba, miközben odakint javában tombolt a kánikula.

A felhevült utastérben lévő kutyák szemmel láthatóan rossz állapotban voltak, nagyon lihegtek, alig reagáltak a környezeti ingerekre. A rendőrök azonnal az autó ablakának betörése mellett döntöttek, a kocsiból kiemelt kutyákat ezután vízzel teli lavórokban hűtötték.

A kutyák gazdája csak fél óra múlva került elő, a járőrök intézkedés alá vontak, majd előállítottak. A XIII. kerületi Rendőrkapitányság az ügyben állatkínzás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Az autó betört ablakában keletkezett kár a kutyák gazdáját terheli, hangsúlyozta a rendőrségi közlemény. Arra is felhívták a figyelmet, hogy

aki gyereket vagy állatot az autóban hagy a nyári hőségben, ezzel életveszélynek kitéve őket, az erre számítson. Azt sem fogjuk találgatni, hogy esetlegesen megy-e a klíma a lezárt autóban, ha nem tudjuk kinyitni az ajtót, akkor az élet megóvása érdekében törjük az ablakot. 

Nyitókép: BRFK / Facebook

#Baleset-bűnügy#bűnügy#állatkínzás#kánikula#kutyák#angyalföld#forró jármű

Címlapról ajánljuk