Baleset-bűnügy

Megfojtotta a csecsemőt egy férfi, majd a ház derítő aknájába dobta – 6 év után derült fény az esetre

rtl.hurtl.hu

2024. július 8. 13:55

A volt élettársa egy vita hevében ismerőseik előtt vádolta meg a férfit azzal, hogy megölte közös gyereküket, akinek titokban, otthon adott életet.

Fény derült egy 2018 májusában, Kiskunlacházán történt csecsemőgyilkosságra – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel. Azt írták, 

a kilenc hónapra született egészséges csecsemőt a gyanú szerint a fiatalkorú anya élettársa megfojtotta, egy zacskóba tette, majd a ház derítő aknájába dobta.

A lány a közelmúltban, egy vita hevében ismerőseik előtt vádolta meg volt élettársát azzal, hogy megölte közös gyereküket, akinek titokban, otthon adott életet –  közölte a rendőrség.

Az adatgyűjtés, a tanúkihallgatások és az elvégzett nyomozási cselekmények alátámasztották a bűncselekmény elkövetését, amit a férfi kezdetben tagadott. Először azt mondta, hogy élettársa terhes volt, de elvetélt. Pár nappal később beismerte, hogy a lány terhes volt, és egészséges csecsemőnek adott életet, de továbbra is tagadta, hogy ő fojtotta meg a gyereket. Ellenben elismerte, hogy a halott csecsemőt egy nejlonzsákba tette, és a derítőbe dobta. A csontokat a rendőrök a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat segítségével találták meg.

A férfi letartóztatását a bíróság elrendelte. A további eljárást emberölés bűntettének gyanúja miatt folytatja a rendőrség.

Az ügy további részleteiről az este 6-kor kezdődő RTL Híradó tudósít, amelyet itt, az rtl.hu-n élőben is közvetítünk.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Pixabay

#Baleset-bűnügy#rendőrség#gyilkosság#újszülött#csecsemő

Címlapról ajánljuk