Baleset-bűnügy

Szabadon járhat Budapesten az Árpád hídi gázoló

rtl.hurtl.hu

2024. július 1. 9:52

A sportautó sofőrje ellen egyelőre nem emeltek vádat, mert még folyik a nyomozás.

A RACE-001-es rendszámú, csaknem 700 lóerősre tuningolt Mercedes sofőrje egy 26 éves, szabályosan közlekedő kerékpáros gázolt halálra tavaly július elsején az Árpád hídon, miközben egy spontán kialakult versenyben vett részt két BMW-vel. 

A sportautó sofőrje ellen egyelőre nem emeltek vádat, és a bíróság döntése értelmében szabadon mozoghat a fővárosban – írta a 24.hu.

A 34 férfit ugyan a baleset után nem sokkal később letartóztatták, ám már tavaly októberben szabadult a börtönből, és bűnügyi felügyeletbe került nyomkövetővel a lábán. Azóta pedig ezen is enyhített a bíróság. A férfival szemben már csak annyi kényszerintézkedés van érvényben, hogy nem hagyhatja el Budapest közigazgatási határát. Vagyis szabadon mozoghat a fővárosban, még ha a nyomkövetőt továbbra is viselnie kell. 

A vádemelés azért nem történhetett meg, mert még folyik a nyomozás. Két gyanúsított van: a Mercedes sofőrjét halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, a versenyzésben résztvevő egyik BMW sofőrjét közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítja a rendőrség. Utóbbi gyanúsított szabadlábon védekezik.

Az igazságügyi szakértői vélemény alapján a Mercedes legalább 137 kilométer/órával haladt, noha csak 70 kilométeres sebesség megengedett a hídon.

Nyitókép: Mihádák Zoltán/MTI

#Baleset-bűnügy#árpád hídi baleset#gázolás#kerékpáros#bíróság#évforduló

Címlapról ajánljuk