Baleset-bűnügy

„Megvettem neki a koporsóját” – önmagát hibáztatja 17 éves lánya haláláért az apa

rtl.hurtl.hu

2024. június 29. 6:45

Karácsonyi ajándék volt az a repülőgép, amivel lezuhant a lány a budakeszi repülőtéren.

Június 23-án halálos balesetet szenvedett a dunakeszi repülőtéren egy 17 éves lány: vitorlázógépével, olyan erővel csapódott a földbe, hogy már nem tudták megmenteni az életét. 

A Blikk azt írta, hogy a lány édesapja önmagát okolja a történtekért, mert a gépet ő vette a lánynak karácsonyi ajándékként. Csak részben volt az ő tulajdonuk, de ez bevett szokás, sokan vesznek úgy vitorlázórepülőt, hogy az árának bizonyos hányadát ők fizetik, a másik tulajdonos pedig a repülőklub vagy egy másik magánszemély.

Az apa egyik Facebook-posztjában úgy fogalmazott: 

Megvettem neki a koporsóját.

Pollerman Judit, a Malév Repülőklub vezetője azt mondta, hogy már a tragédia másnapján pszichológust hívott a növendékekhez, hogy a szakember segítségével próbálják feldolgozni a történteket.

A vizsgálat még tart, így nem lehet tudni, pontosan mi történt, de a feltételezések szerint a lány 200 méter magasan lehetett, amikor dugóhúzóba került, elveszítette az irányítást a szerkezet felett, és lezuhant. A növendékek négy gyakorlat során tanulják meg, hogyan kell kihozni ebből a gépet, ezeket ő is teljesítette. A lánynak tehát megvolt a tudása ahhoz, hogy kezelje a helyzetet, a magasság azonban sajnos nem: túl alacsonyan volt, hogy elkerülje a balesetet.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Pixabay

#Baleset-bűnügy#repülő#zuhanás#tragédia

Címlapról ajánljuk