Baleset-bűnügy

Horror Nyírvasváriban: húsklopfolóval verte élettársát, majd élve elásta

rtl.hurtl.hu

2024. június 25. 14:54

A férfit nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték.

Nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2022 márciusában otthonukban bántalmazta élettársát, majd az eszméletlen, de még élő asszonyt elásta a házuk udvarán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírvasváriban.

A bíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. A férfi büntetéséből legkorábban 25 év után bocsátható feltételes szabadságra – írta Bartha Andrea, a törvényszék szóvivője az MTI-nek.

Az ítélet szerint a 2021 óta élettársakként együtt élő férfi és nő kapcsolata a vádlott féltékenysége miatt megromlott, gyakran veszekedtek; egy ilyen alkalommal a férfi a szeménél megütötte a nőt, majd többször meg is pofozta. 2022. március 9-én összevesztek, a férfi egy nagyobb fadarabbal fejen és lábon ütötte az asszonyt, majd kétszer egy húsklopfolóval a hátára is ráütött.

Két nappal később a vádlott arra ért haza a munkából, hogy párja eszméletlenül fekszik a hálószobában. Tartva a felelősségre vonástól a férfi az eszméletlen, de még életjeleket mutató nőre szemeteszsákokat húzott, majd a testét a házuk udvarán lévő istállóban kiásott mély gödörbe tette.

 A nő halálát az élve eltemetéssel járó fulladás okozta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentés és enyhítés miatt jelentett be fellebbezést. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. 

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu 

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#családon belüli erőszak#életfogytiglan#Nyírvasvári#húsklopfoló

Címlapról ajánljuk