Baleset-bűnügy

Lassan megközelítették, és hirtelen megragadták: öngyilkost mentettek bajai rendőrök és mentősök

rtl.hurtl.hu

2024. június 19. 14:27

Egy öngyilkossággal fenyegetőző férfi életét mentették rendőrök és mentősök Baja belvárosában. 

Megmentette egy öngyilkosságra készülő férfi életét Baja belvárosában két rendőr és egy mentős, akik még azelőtt elkapták, hogy levetette volna magát egy hídról – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A férfi sérülés nélkül tudták lehozni a hídról, de további ellátásra kórházba szállították.

A rendőrség közlése szerint június 15-én, szombat délután fél három után pár perccel érkezett bejelentés a rendőrsére, hogy egy férfi átmászott a Sugovica-híd korlátján, és feltehetőleg öngyilkos akar lenni.

A közelben lévő járőrpáros a helyszínre sietett, ahol látták, hogy a férfi a híd közepén a korláton átmászva, egy kézzel kapaszkodik. A rendőrök azonnal mentőt kértek a helyszínre, miközben próbálták megnyugtatni a férfit, aki nem volt együttműködő, és nem akart visszamászni a hídra.

A rendőrök és az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársai lépésről-lépésre, óvatosan közelítettek a zavart férfihez, akit folyamatosan próbáltak lebeszélni szándékáról. Egy kis idő múlva már annyira megközelítették, hogy Bucséter Zsolt r. törzszászlós és az egyik mentős egy hirtelen mozdulattal megfogták, majd Papp Roland r. őrmester segítségével végül sikerült átemelni a hídra.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: police.hu

 

#Baleset-bűnügy#öngyilkos#mentés#rendőr#mentős#baja

Címlapról ajánljuk