Baleset-bűnügy

Tíz év börtönt kaphat a korrupcióval vádolt volt helyettes államtitkár

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 17:28

Nagy Jánost korrupcióval, hivatali vesztegetéssel és közokirat-hamisítással vádolják.

Tíz év börtönt kér az ügyészség Nagy Jánosra, az Agrárminisztérium volt helyettes államtitkárára, akit korrupcióval, hivatali vesztegetéssel és közokirat-hamisítással vádolnak.

Az államtitkárt még 2020-ban menesztette Orbán Viktor, amikor fény derült ügyeire. Most az Index azt írja: a korábban hat évre javasolt börtönbüntetést most legalább tíz évre emelték a tárgyalás során.

A Budapest Környéki Törvényszéken folytatódott a per, ahol a bírónő felolvasta a vádlottak beadványait, amelyekben Nagy János és társai tagadták a korrupciós vádakat. Nagy a harmadrendű vádlott az ügyben, a bíróságon azt mondta el:

  • Több gyereket tart el.
  • Segítette az ország vízellátását az ügy kirobbanásáig.
  • A média valótlanul állította, hogy a korrupciós ügy miatt szűnt volna meg állása a minisztériumban.

Nagy János és társai esetében októberben várható elsőfokú döntés. A védelem még egyszer felszólalhat, majd a vádlottak is beszélhetnek az utolsó szó jogán. Az ügyészség vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat ellene. A 2022. áprilisi előkészítő ülésen a volt helyettes államtitkárra hat év letöltendő börtönbüntetést és 5,2 millió forintos pénzbüntetést indítványoztak, ezt azonban ő nem fogadta el. Nagy János ügyéről 2020-ban az RTL Híradó is beszámolt.


Nyitókép: Hír TV via RTL

#Baleset-bűnügy#helyettes államtitkár#korrupció#vád#ügyészség#tárgyalás#börtön#agrárminisztérium#orbán viktor

Címlapról ajánljuk