Baleset-bűnügy

Foci-Eb: agyonlőtték az afgán férfit, aki egy embert megölt, hármat megsebesített Németországban

rtl.hurtl.hu

2024. június 15. 18:35

Agyonlőtték a német rendőrök azt az afgán férfit, aki a Foci-Eb nyitómeccsének ideje alatt megölt egy embert, majd három másikat is megkéselt.

Három embert késelt meg egy afgán férfi Németország keleti részén, akik a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság nyitómeccsét nézték. A támadó korábban egy lakótelepen megölt egy negyedik embert, az afgán férfit a német rendőrség később agyonlőtte – számolt be az Euronews.

A 27 éves afgán állampolgár először egy „késszerű tárggyal” támadt egy 23 éves emberre péntek este a Berlintől mintegy 130 kilométerre nyugatra fekvő Wolmirstedt kisvárosban, az áldozat később belehalt sérüléseibe. A férfi később egy magánház udvarán megtámadott egy csoportot, akik a Németország-Skócia labdarúgó-mérkőzést nézték, és három német férfit megsebesített, közülük kettőt súlyosan.

A rendőrség tájékoztatása szerint a támadó a helyszínre érkező egyenruhásokra is rátámadt, akik ezután lelőtték a férfit, aki nem sokkal később a kórházban belehalt sérüléseibe. A támadások indítéka tisztázatlan, a hatóságok pedig bejelentették, hogy fokozzák a rendőri jelenlétet a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt.

Nyitókép: Thomas Schulz / picture alliance via Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#németország#foci-eb#késelés#afgán férfi#gyilkosság#rendőrök#agyonlőtték

Címlapról ajánljuk