Baleset-bűnügy

Saját fegyverével raboltak ki egy férfit Zirc közelében

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 13:17

Másfél óra alatt elfogták a rendőrök. 

Saját gumilövedékes fegyverével raboltak ki egy férfit Zirc közelében – közölte kedden a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A tettest a rendőrök másfél órával később elfogták, és fegyveres rablás miatt indítottak eljárást ellene.

A közlemény szerint az áldozat előző hétre péntekre virradó éjszaka tett bejelentést a rendőrségen. Elmondta, hogy néhány nappal korábban egyik ismerőse a Győrött parkoló autójából ellopta a gumilövedékes fegyverét, valamint több ezer eurót. Hogy tisztázzák az ügyet, megbeszéltek egy találkozót Zirc külterületén.

A találkozó azonban rosszul sült el. Összeszólalkoztak, majd a 33 éves győri férfi a korábban ellopott fegyverét ráfogta az áldozatra, és felszólította, hogy adja át a nála lévő, majdnem egymillió forintot tartalmazó pénzkazettát. Miután ez megtörtént, a támadó áttette az autójába a pénzkazettát, majd elhajtott.

A tettest a rendőrök másfél órával később elfogták Zirc határában. Autójának átvizsgálása során riasztólőszerek, kábítószergyanús növényi törmelék, és azok fogyasztásához szükséges tárgyak kerültek elő – közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A drogteszt pozitív eredményt mutatott. A férfit őrizetbe vették, kihallgatták és az ügyészségen kezdeményezték a letartóztatását.

Nyitókép: police.hu

 

#Baleset-bűnügy#rablás#zirc#győr#rendőrség#fegyveres rablás

Címlapról ajánljuk