Baleset-bűnügy

Egész életére megnyomorodott a száguldó kamion miatt egy fiatal lány

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 31. 11:00

Túl gyorsan hajtott a vizes úton egy kamionos, egy kanyarban megcsúszott a szerelvény, és a pótkocsi letarolta a szembesávban szabályosan jövő autót.

A Veszprémi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy kamionsofőr ellen, közölte pénteken a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint az ötvenes évei végén járó baranyai férfi 2023. május 3-án kora reggel, esős időben, egy vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel a 7202-es úton Veszprém felől Királyszentistván felé hajtott.

Egy jobbra ívelő kanyarban a rosszul megválasztott sebesség miatt a pótkocsi a nedves úton megcsúszott és átsodródott a jobb oldali sávba, ahol az éppen szemből, szabályosan érkező személygépkocsinak csapódott.

A vétlen sofőr semmit sem tudott tenni a baleset elkerülése érdekében. A jobb oldali ülésen ülő utasa, egy fiatal lány maradandó fogyatékossággal járó csigolyatörést szenvedett.

A baleset helyszíne:


Az ügyészség felfüggesztett fogházat, pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást javasol a kamionsofőrre, ügyében a Veszprémi Járásbíróság hoz határozatot.

Az ügyészség oldalán közzétett videón a baleset látható, a felvételt a vétlen autó fedélzeti kamerája rögzítette.

#Baleset-bűnügy#baleset#kamion#veszprém megye#maradandó sérülés

Címlapról ajánljuk