Baleset-bűnügy

Ollóval és ceruzával támadt egy másodikos kisfiú a társaira, a gyerekek szerint halállistája is volt

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 18:07

Az egyik érintett kislány édesapja szerint már régóta probléma van a figyelemzavaros kisfiúval.

Ollóval és ceruzával támadt egy kisfiúra és két kislányra egy másodikos kisfiú múlt pénteken, Székesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti tagiskolájában – írta a 24.hu

A megtámadott gyerekek azt mondták a szüleiknek, hogy a kisfiú halállistát készített, és a tanárnőjükre is rátámadt az énekóra alatt.

„Úgy tudtuk meg, hogy mi történt, hogy az egyik anyuka ráírt a feleségemre este, és megkérdezte, hogy van a kisfiúnk, és látszik-e rajta sérülés” – mondta lapnak Bankó Róbert, az ollóval megtámadott kisfiú édesapja, hozzátéve, csak a tanárnak és több másik gyereknek, valamint a szerencsének köszönhető, hogy a fia megúszta a támadást. 

Az egyik érintett kislány édesapja szerint már régóta probléma van a figyelemzavaros kisfiúval. Többször is jelezték ezt az iskola vezetésének, és a gyermekvédelmi szakszolgálat igazgatója is kint volt tavaly júniusban az iskolában.

Mivel már csak pár hét van hátra az idei tanévből, ezért az iskola igazolja majd a kisfiú hiányzásait, így idén már nem fog suliba menni. Ha pedig a következő tanévben nem veszik át egy másik iskolába, akkor a gyámja kérvényezni fogja, hogy egyéni tanrend szerint tanulhasson.

Az ügyben a rendőrség súlyos testi sértés kísérlete miatt indított büntetőeljárást, de a hatóságok bővebb tájékoztatást nem adtak.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Pixabay

#Baleset-bűnügy#halállista#támadás#iskola#testi sértés#gyerek#oktatás

Címlapról ajánljuk