Baleset-bűnügy

Elkapták a Budapestet uszítóbbnál uszítóbb szövegekkel telefirkáló 75 éves férfit

rtl.hurtl.hu

2024. május 17. 12:33

Választási plakátra írt antiszemita szöveget, korábban a meleg közösség tagjai ellen uszított a 75 éves férfi.

Választási plakátra írt antiszemita szöveget, korábban a meleg közösség tagjai ellen uszított graffitijével egy idős férfi Ferencvárosban. A rendőrök azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki, írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága közösség tagja elleni erőszak bűntett, valamint rongálás vétség gyanúja miatt folytat eljárást egy 75 éves budapesti lakos ellen.

Az idős férfi 2023 áprilisában egy ferencvárosi villamosmegállóban írt ki a meleg közösség tagjai elleni fizikai erőszakra uszító feliratokat, míg idén május 1-jén egy választási plakátra firkált antiszemita szöveget.

A kerületi rendőrök azonosították a firkálót, akit 2024. május 14-én fogtak el. Az idős férfi beismerő vallomást tett. A IX. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható-e korábbi hasonló bűncselekményekkel.

A 444 szerint a most elfogott 75 éves ferencvárosi férfi legalább egy évtizede firkálja tele a IX. kerületet, de Budapest legkülönbözőbb további pontjain is felbukkantak már jellegzetes üzenetei. Sok száz uszító szövege látható ma is szerte a városban.

A portál emlékeztet rá: Baranyi Krisztina egy korábbi esetnél nyilvánosan üzent a firkálónak, hogy mindent meg fog tenni, hogy elkapják. Mint írják, a férfi akkor már sokadszorra gyalázta meg a Nehru parkban álló romaholokauszt-emlékművet, amire hol azt írta, hogy „Buzinak, pedofilnak, George Sorosnak gázkamrában a helye”, vagy „Szarunk a holokausztra”, máskor pedig azt, hogy „cigányirtás = bűnözőirtás”. A lap szerint az „irtsd a szar zsidót/buzit” feliratok is az ő nevéhez fűződnek.

Nyitókép: Facebook / 9Tv - Ferencváros Televíziója

 

#Baleset-bűnügy#uszítás#falfirka#elkapták#antiszemita#homofób#plakátrongálás#baranyi krisztina#holokauszt

Címlapról ajánljuk