Baleset-bűnügy

Videó: rendőrnek adta ki magát három budapesti férfi, pénzt és drogot raboltak

rtl.hurtl.hu

2024. április 22. 10:48

A nyomozók a 28, 23 és 22 éves férfit kihallgatták, őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatásukat. Az elfogásukról videó is készült.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, akik rendőrnek adták ki magukat, hogy pénzt és drogot raboljanak – közölték hétfőn a police.hu oldalon.

A gyanú szerint a három férfi üzleti találkozót beszélt meg a sértettekkel azért, hogy tőlük kábítószert raboljon. A találkára 2022. december 11-én este került sor Gödöllőn, ahol a három elfogott férfi és eddig ismeretlen társaik

rendőri akciót színleltek, a gépkocsijukon megkülönböztető fényjelzést használtak, és arcukat kámzsával elfedve, „Rendőrség!” felszólítással kiszállásra kényszerítették a sértetteket a gépkocsijukból, majd a földre fektetve bántalmazták őket.

A gyanúsítottak ezután megbilincselték őket, átkutatták a ruházatukat és gépkocsijukat, melynek során 600 ezer forintot és feltehetően kábítószernek minősülő anyagot zsákmányoltak. Ezt követően a földön fekvő, megbilincselt sértetteket hátrahagyva távoztak – áll a közleményben.

A nyomozók azonosították a bűnözői csoport három tagját, akiket összehangolt akció keretében 2024. április 16-án a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogtak el. Az egyidőben, több helyszínen végrehajtott kutatás során nagy összegű pénz és klónozott bankkártyamásolatok mellett számítástechnikai és elektronikai eszközöket, egy gumilövedékes fegyvert, amfetamin előállításához szükséges eszközöket és vegyszereket, nem utolsósorban pedig több tő marihuánát, illetve a termesztéséhez szükséges eszközöket és kábítószergyanús anyagokat foglaltak le.

A nyomozók a 28, 23 és 22 éves férfit kihallgatták, őrizetbe vették, majd a bíróság április 18-án elrendelte a letartóztatásukat. Az elfogásukról videó is készült:


Nyitókép: YouTube / PoliceHungary

#Baleset-bűnügy#rendőr#letartóztatás#Készenléti Rendőrség#kábítószer#rablás#Videó

Címlapról ajánljuk