Baleset-bűnügy

Újra nyomoznak a zuhanyzóban halálos áramütést szenvedett nő ügyében

rtl.hurtl.hu

2024. április 22. 6:32

Zuhanyzás közben érte áramütést a 27 éves Katalint, az anyja nem tud belenyugodni a lánya halálába, tovább keresi a felelősöket.

Szoboszlai Katalin még mindig nem tudja feldolgozni a lánya halálát, aki tavaly februárban vesztette életét. A nő 27 éves korában áramütés miatt halt meg. A Blikk cikke szerint Katalin mindent megtesz azért, hogy igazságot szolgáltassanak a lánya ügyében.

Katalin lánya, Tóth Katalin vendégségbe ment a tragikus napon, hogy megünnepeljék a testvére születésnapját. Zuhanyzás közben érte halálos áramütés, a rendőrség halált okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt indított nyomozást, de végül az ügyet lezárták.

Az igazságügyi műszaki szakértő szerint az ingatlan előszobai mennyezeti lámpája alatti álmennyezetdarab és a mennyezet nedves volt, így ez az alátétként használt, nedves anyag vitt át feszültséget az előszobai mennyezeti lámpához tartozó zöld-sárga védővezetékre, amely miatt hibaáram alakult ki, ami a lámpa felkapcsolásakor kerülhetett a zuhanyzóra – írja a bulvárlap. Az anya a döntést nem tudja elfogadni, tovább harcol.

Amikor hivatalból cserélték a villanyórát a ház előtt, ugyan kötelességük lett volna, de véleményem szerint nem vizsgálták meg kellőképpen, nem ellenőrizték, hogy a földelés nem volt jó, megszakadt

– magyarázta a Blikknek Szoboszlai Katalin, aki a történtek óta képtelen tovább élni a saját házában.

„Súlyos depresszióval küzdök, havonta járok orvoshoz az idegállapotom miatt, és dolgozni sem tudok. Minden nap megyek a lányomhoz a temetőbe, nem vagyok jól, képtelen vagyok ezt az egészet feldolgozni. Nem hagyhatom, hogy lesöpörjék az ügyet, a végsőkig harcolok a halott lányom igazáért” – mondta a lapnak az édesanya.

A Blikk megkeresésére a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya közölte, hogy a nyomozást 2024. március 26-án bűncselekmény hiányában megszüntette. Az erről szóló határozat ellen panasz érkezett, amelyet az ügyészség elbírált és a nyomozás folytatását rendelte el.

Ugyanerre hivatkozva zárták le a nyomozást korábban is, csakhogy azóta készült egy szakértői véleménykiegészítés, ami egyértelműen megnevezte a felelősöket: a szakembereket, akik az árambekötést végezték, illetve azt, aki az ellenőrzést elmulasztotta. Ennek ellenére szüntették meg ismét – iratellenesen – az eljárást – magyarázta lapnak dr. Pál-Szántó Ágnes, az áldozat családjának egyik jogi képviselője.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Baleset-bűnügy#áramütés#zuhanyzó#nyomozás

Címlapról ajánljuk