Baleset-bűnügy

Körözést adtak ki a Ferihegyi úti halálos balesetet okozó moldáv embercsempész ellen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 21. 11:49

A rendőrség azonosította a Ferihegyi gyorsforgalmi úton történt közlekedési baleset feltételezett okozóját, Iavorschi Nicolai-t, 21 éves moldovai állampolgárt. A menekülésben lévő férfi utasait továbbra is körözik.

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi gyorsforgalmi úton történt, két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, közölte vasárnap délelőtt a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Mint arról az RTL is beszámolt, április 18-án este tíz óra körül a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utca magasságában karambolozott három autó.

A repülőtér irányából a város felé tartó, bolgár rendszámú Volkswagen Touareg áttért a szembejövő sávba, és ott frontálisan ütközött egy magyar házaspár autójával, ami a felismerhetetlenségig összetört. A vétlen autóban ülő férfi és nő a helyszínen szörnyethalt. A Tuareg egy másik autónak is nekicsapódott, az abban ülők közül ketten megsérültek.

A balesetet okozó sofőr és hét utasa elmenekültek a helyszínről. A rendőrség pénteken körözést adott ki az utasok, hét nepáli férfi ellen.

A rendőrség friss közleménye szerint azonosították a baleset feltételezett okozóját, Iavorschi Nicolai-t, 21 éves moldovai állampolgárt.

Az RTL Híradója szerint a férfi a megengedett 70-nél jóval gyorsabban, legalább 130 kilométer/órás sebességgel hajtott:


A férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki. A menekülőben lévő utasokat továbbra is körözik.

A BRFK Bűnügyi Főosztálya embercsempészés miatt indított büntetőeljárást.

#Baleset-bűnügy#baleset#embercsempész#körözés#moldáv#ferihegyi repülőtérre vezető út#karambol

Címlapról ajánljuk