Baleset-bűnügy

Öngyilkos merényletre készülő palesztinokat fogtak el Olaszországban

rtl.hurtl.hu

2024. március 11. 16:57

Három Olaszországban élő palesztin férfi öngyilkos merényleteket tervezett polgári és katonai célpontok ellen külföldön, az olasz rendőrök elfogták őket. 

Polgári és katonai célpontok ellen készült öngyilkos merényletre három palesztin férfi, akiket az olasz terrorizmusellenes hatóságok letartóztattak – közölte az olasz belügy alapján az MTI.

Az Olaszországban élő palesztinok öngyilkos merényleteket terveztek polgári és katonai objektumok ellen külföldön, a közösségi oldalakon pedig híveket toboroztak, terrorista csoportokat éltettek és már elkövetett merényleteket ünnepeltek meg.

A három férfit a közép-olaszországi L'Aquila városában fogták el és tartóztatták le nemzetközi terrorista tevékenység és a demokratikus rend megdöntésére irányuló cselekmények vádjával. A palesztin férfiak 2017 óta éltek Oroszországban humanitárius okokból kiadott tartózkodási engedéllyel. 

Az olasz hatóságok január utolsó napjaiban vették őket őrizetbe, de csak most hozták nyilvánosságra.

Izrael az egyik 37 éves palesztin férfi, Anan Yaeesh kiadatását kérte, akit az izraeli hatóságok azzal vádolnak, hogy a Tulkram Brigád nevű palesztin fegyveres csoport gyorsbeavatkozású egységének egyik finanszírozója. A palesztin férfi olasz védőügyvédjei fellebbezéssel éltek, mert szerintük Izraelben védencüket „embertelen és megalázó bánásmódban” részesíthetik, és nem kizárt hogy kínzásnak is alávetik.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint egyre több gyerek hal éhen a blokád alá vont Gázai övezetben. A Híradó nemrég megrázó felvételeket mutatott a gázai pokolból:

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#öngyilkos merénylő#palesztinok#letartóztatás#olaszország

Címlapról ajánljuk