Baleset-bűnügy

Rabosította a NAV a badacsonytomaji városháza dolgozóit

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 14:11

Uniós támogatás szabálytalan felhasználása miatt folyik vizsgálat.

A badacsonytomaji városháza tucatnyi dolgozóját idézte be gyanúsítotti kihallgatásra a NAV február elején, rabosították is őket – tudta meg a 24.hu. Az eset nagy visszhangot váltott ki a városban, mert nagyrészt idősebb korosztályhoz tartozó, helybeli családos asszonyokról van szó, akiknek eddig nem volt dolguk a hatósággal.

A portál értesülését Hartai Béla, Badacsonytomaj korábbi polgármestere is megerősítette. Mint mondta, a tóparti sétányon álló műemléképület, a Tátika felújítására elnyert uniós támogatás szabálytalan felhasználása miatt indult vizsgálat. Az érintett városházi alkalmazottakkal Krisztin N. László polgármester fejenként egymillió forint körüli összegekről szóló szerződést kötött a 2,4 milliárdos támogatás terhére – állítja Hartai.

A Közbeszerzési Döntőbizottság már 2020-ban megállapította, hogy a polgármester 61,7 millió forintot szabálytalanul osztott szét projektmenedzseri tevékenység címén. A pénzből városházi alkalmazottak mellett az akkori jegyző is részesült. Őt és a polgármestert másfél éve meggyanúsították, Polt Péter legfőbb ügyész korábbi közlése szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása vétség miatt zajlik eljárás.

Nyitókép: A Tátika 1964-ben – Fotó: Fortepan / Nagy Gyula

#Baleset-bűnügy#badacsonytomaj#uniós támogatás#rabosítás#nav#nyomozás

Címlapról ajánljuk