Baleset-bűnügy

Vádat emeltek Sz. atya ellen, akit kislányok molesztálása miatt jelentettek fel

rtl.hurtl.hu

2024. február 20. 6:05

A görögkatolikus pap felettese korábban azt mondta, szerinte koholtak a vádak.

Vádat emelt az ügyészség a Debreceni Járásbíróságon a görögkatolikus Sz. atya ellen, aki ellen korábban több kislány molesztálása miatt tettek feljelentést – írta a 444.hu. A vádemelésről a Hajdúdorogi Főegyházmegye számolt be egy hétfői közleményben. Az egyház közölte, hogy „megrendülten állunk az eset előtt és várjuk az ügyet lezáró végső bírósági eredményt”, hozzátéve, hogy „teljesen elfogadhatatlan számunkra bármilyen gyermekekkel kapcsolatos visszaélés.”

A Sz. atya ellen indított nyomozásról tavaly áprilisban számolt be először a 444.hu. Akkor azt írták, hogy Sz. atya egy gyermekvédelmi intézmény vezetője volt, amikor a Gyermekvédelmi Szakszolgálat feljelentette egy kamasz lány molesztálása miatt. Az eljárást lezárták, Sz. atyát áthelyezték a megye másik végébe, de nem sokkal később már az új szolgálati helyén is feljelentette egy 9 éves kislány anyja. Ezt követően egy harmadik kislány is jelentkezett a rendőrségen, a nyomozás pedig folytatódik szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Sz. atya felettese, Kocsis Fülöp metropolita, hajdúdorogi érsek akkor azt mondta, hogy „az egyik papunkkal szemben vizsgálat folyik, amely vád nem tűnik megalapozottnak, sokkal inkább koholt vádnak tűnik”.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

 

#Baleset-bűnügy#sz. atya#kislány#molesztálás#nyomozás#egyház#vádemelés#ügyészség

Címlapról ajánljuk