Baleset-bűnügy

Fegyveres ámokfutó tombolt Kispesten, a rendőrök megrohamoztak egy házat

rtl.hurtl.hu

2024. február 13. 15:09

A kispesti fegyveres ámokfutó miatt egy házban élő asszony riasztotta a rendőröket, akik rohamra indultak.

Óriási rendőri készültséget lehetett tapasztalni február 13-án a XIX. kerület kertvárosi részén, írja a Metropol. Kiderült: egy fegyveres ámokfutó miatt hívta ki a rendőrséget egy asszony és édesanyja, aki egy itteni házban randalírozott, amit később a rendőrök meg is rohamoztak.

A lap szerint egy középkorú férfi fenyegetett fegyverrel két nőt. A rendőrök golyóálló mellényben, nagy erőkkel nyomultak be, és kimenekítettek két rettegő nőt, valamint egyes hírek szerint egy gyereket is. Egyelőre nem tudni, megsérült-e valaki.

Az akció után az egyik nő a mentőautóba ült be, a férfit pedig kihozták a rendőrök, és egy járőrautóval elvitték. Az egyik helyi férfi azt mesélte:

Nagyon sok rendőr jött, és lezárták az egész utcát. Aztán volt valamennyi kiabálás meg hangoskodás, de a rendőrök nagyon gyorsan és profin csináltak mindent, gyorsan zajlott az egész. Szinte meglepődni sem volt időnk, és már hozták is ki azt a pasast-

Egy másik utcabéli pedig elmondta, hogy az akció után még sokáig dolgoztak a helyszínen a rendőrök, szerinte a lőfegyvert keresték. Azt mondta a lakos:

Keresték azt a fegyvert, amiért a nők szóltak, még a házat is felforgatták, de amíg mi ott voltunk, nem találták meg. Nem tudjuk, hogy volt-e vagy sem.

A környékbéliek beszámolóiból az is kiderült, hogy az elvitt férfi pszichés betegséggel küzd, korábban pszichiátriai kezelés alatt is állt, a történtek előtt nem sokkal engedték el a legutóbbi kezeléséről.

Nyitókép: Mihádák Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#kispest#fegyver#ámokfutó#rendőr#lőfegyver#roham#XIX. kerület

Címlapról ajánljuk