Baleset-bűnügy

Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Budapesten

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 8:46

A rendőrök megbilincseltek egy késes őrjöngőt, aki hirtelen rosszul lett.

Egy II. kerületi társasházból érkezett bejelentés vasárnap dél után néhány perccel, hogy egy ember zavart állapotban, mezítláb őrjöng az udvaron – számolt be a police.hu.

A helyszínre érkező járőrök éppen meghallgatták a bejelentőt, amikor meglátták a férfit, akinek mindkét kezében kés volt. Felszólították, hogy álljon meg, és dobja el a késeket, de ezt a férfi csak többszöri felszólításra tette meg, amikor a rendőrök már a fegyverüket is elővették. A zavart férfit megbilincselték, majd mentőt hívtak hozzá.  

A 48 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, életjeleket nem mutatott, ezért a rendőrök levették a bilincset és azonnal megkezdték az újraélesztését. Ezzel egy időben megérkeztek a mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a férfi a helyszínen életét vesztette.

A haláleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. Mivel felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott, a BRFK nyomozást indított. A halálesettel összefüggésben soron kívüli, hatósági boncolást rendeltek el, amely megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe.

Nyitókép: Getty Images

Címlapról ajánljuk